

ORIENTATION SCHEDULE

Creating an atmosphere of excitement around a mentoring program can be accomplished with a kick-off meeting or orientation session. Establishing goals, setting expectations, and keeping the meeting on topic can be achieved using an agenda.

The agenda below is for a kick-off session geared towards new educators structured to promote engagement and participation. *Provide Lead information below in highlighted boxes*.

Time	Activity	Lead
9:00 a.m 9:15 a.m. (15 min)	Welcome	
9:15 a.m 9:35 a.m. (20 min)	Getting to know you	
9:35 a.m 10:35 a.m. (1 hour)	District data, goals, policies, and expectations	
10:35 a.m 10:45 a.m. (10 min)	Break	
10:45 a.m 11:15 a.m. (30 min)	What does it mean to be an educator? Voices from the field	
11:15 a.m 12:15 p.m. (1 hour)	Overview of policies and procedures by area (elementary, secondary content, special education)	
12:15 p.m 1:00 p.m. (45 min)	Lunch	
1:00 p.m 1:15 p.m. (15 min)	Overview of induction supports	
1:15 p.m 2:00 p.m. (45 min)	Meet your mentor	
2:00 p.m 2:30 p.m. (30 min)	First day tips and prep	
2:30 p.m 2:40 p.m. (10 min)	Check out	





The agenda below is for a kick-off session geared towards new special education educators structured to promote engagement and participation. *Provide Lead information below in highlighted boxes*.

Time	Activity	Lead
9:00 a.m 9:15 a.m. (15 min)	Welcome	
9:15 a.m 9:35 a.m. (20 min)	Getting to know you	
9:35 a.m 10:35 a.m. (1 hour)	District data, goals, policies, and expectations	
10:35 a.m 10:45 a.m. (10 min)	Break	
10:45 a.m 11:15 a.m. (30 min)	What does it mean to be a special educator? Voices from the field	
11:15 a.m 12:15 p.m. (1 hour)	Overview of special education policies and procedures	
12:15 p.m 1:00 p.m. (45 min)	Lunch	
1:00 p.m 1:15 p.m. (15 min)	Overview of induction supports	
1:15 p.m 2:00 p.m. (45 min)	Meet your mentor	
2:00 p.m 2:30 p.m. (30 min)	First day tips and prep	
2:30 p.m 2:40 p.m. (10 min)	Check out	



